Familiegeschiedenis

Er zijn heel veel mensen met de achternamen "Erkelens" en "van Erkelens". Ik was er al snel achter dat lang niet al deze personen familie van elkaar zijn. In het Centraal Bureau voor de Genealogie zijn verschillende boeken te vinden waarin uitgebreide stambomen beschreven staan.. Alleen de gegevens van mijn oma Erkelens en haar familie was er niet te vinden.

Daarom heb ik halverwege 2003 besloten zelf onderzoek te doen naar de voorouders van mijn oma. Ik ben begonnen met de gegevens die ik kreeg via directe familie en ben zo verder terug gaan zoeken. Al snel bleek dat ik vast liep, omdat een van de voorvaders van mijn oma samen met zijn broer vanuit Keulen naar Oosterhout is gekomen. De namen van hun ouders zijn nog wel bekend, maar verder is het moeilijk zoeken vanuit Nederland.

En van de twee broers (Huibert) kreeg geen nakomelingen. De andere, Johannes, trouwde in Oosterhout en kreeg kinderen. Zover bekend wonen al hun nakomelingen in Nederland, dus die kan ik wel allemaal opzoeken. Daar ben ik op dit moment dus mee bezig. Het is een kleine familie, en ik ben ook nog niet zo ver gevorderd, maar het resultaat van het onderzoek staat op deze website vermeld.