Familiegeschiedenis

Vroeger, en dan heb ik het over het einde van de 16e eeuw, woonde het grootste deel van de familie den Rooijen in Hooge en Lage Zwaluwe. Dat bleef in de jaren daarna ook wel zo, maar men verhuisde ook wel naar dorpen in de buurt zoals Zevenbergen, Willemstad, Klundert of Terheijden. Het duurde nog wel een tijdje voordat men naar andere delen van het land verhuisde. Degenen die die stap ondernamen:
Quirijn den Rooijen, geboren in Willemstad, verhuisde naar Maastricht waar hij in 1840 trouwde. Bijna alle mensen die op dit moment in Limburg wonen, zijn nakomelingen van Quirijn. Ik heb ze zo goed als allemaal in kaart kunnen brengen!

Bastiaan den Rooijen, geboren in Willemstad, verhuisde rond 1849 naar Oude Tonge waar hij trouwde. Er zijn nog heel wat nakomelingen van deze Bastiaan, die ik helaas nog niet helemaal in mijn overzicht heb.

De broers Gijsbert den Rooijen en Jan Willemsz. den Rooijen, geboren in Zwaluwe verhuisden beiden in de periode 1860-1865 naar de Haarlemmermeer. Ook nu nog leven heel wat afstammelingen in die omgeving. Helaas heb ik ze nog lang niet allemaal kunnen achterhalen.

Abraham de Rooij, geboren in Willemstad, verhuisde naar de omgeving Lisse - Hillegom. Daar trouwde hij in 1869 met zijn tweede echtgenote. De 3 kinderen uit zijn eerste huwelijk trouwden in de Haarlemmermeer en Spaarndam. Het is zeker dat ook nu nog nakomelingen van de tak "de Rooij" in leven zijn, maar hoeveel nakomelingen er zijn is nog onduidelijk.

Aan het einde van de 19e eeuw verhuisden een aantal mensen naar Rotterdam. Bastiaan den Rooijen, Eliza Frederik den Rooijen, Teuntje den Rooijen, Christina Petronella den Rooijen overlijden in deze plaats. Ook nu wonen heel wat familieleden in Rotterdam. Helaas heb ik hen nog lang niet allemaal in mijn database staan.

Tijdens de bevolkingstelling van 1947 bleek dat de familie nog verder over Nederland verspreid was. Klik hier voor meer informatie over deze telling.
Inmiddels wonen familieleden in vrijwel heel Nederland. Sla het telefoonboek open en je treft ons vrijwel overal. Alleen de meest noordelijke provincies zijn nog niet zo sterk vertegenwoordigd. Wat ook opvalt is dat van sommige mensen de achternaam iets veranderd is. De meeste "de Rooijen"s en "den Rooyen"s zijn wel degelijk familie!!